#BunTingStory: Why We Didn’t Go On Our Honeymoon After Our Wedding

16-10-03-14-11-17-305_deco-01

In our first week, we didn’t fly off to the honeymoon. Hangus deh hotel dan tetek bengeknya yang udah dibooking online jauh-jauh hari. Rupanya masih ada satu sesi tradisi jawa yang kudu kami lalui setelah menikah, belum boleh pergi kalo belum ‘sepasar’. Sepasar itu itu apa saya juga gag begitu paham. Agak konyol syh memang menurut saya, tapi yasudahlah saya berusaha menghormati tradisi. Salah saya sendiri juga kenapa gag tanya sana sini sebelum merencanakan liburan. So…we spent time unpacking, opening wedding gifts, and merging our lives together. Yah…tung-itung istirahat karena badan masih capek habis nikahan. We ate leftovers from our reception on the floor of our living room, while sorting through gifts. We we went back to work on Wednesday. Ppfftttt….

Gagal honeymoon ini sebenarnya bikin sedikit kecewa, tapi setelah saya pikir-pikir ada sisi positifnya juga kok diskip dulu honeymoonnya. On a financial note, I am so glad that we didn’t embark on a trip right away. As any current or past bride knows, getting married is expensive! Additionally, a lot of the cost creeps up right at the end of the process, and even on the day of. It was a relief.

Continue reading

Advertisements

Weekend Getaway: Ocean View Residence

 

img_20160925_164314Postingan ringan kali ini edisi short trip ke Jepara. Jujur saja, ke Jepara agenda utamanya syh kondangan tapi gag mau rugi donk kalo gag dimanfaatkan buat #explorejepara sekalian. Itung-itung pacaran sama suami santai sejenak dari kesibukan sehari-hari. Sumpah deh semenjak kerja dan menikah, jalan-jalan dan waktu santai itu terasa mahal. Santai dikit si badan kadang pengen istirahat tapi hatinya pengen main kemana gitu. hahaha …apakah cuma saya yang seperti ini?

Continue reading

City Lights Overlooking and Star Gazing at Pondok Kopi Umbul Sido Mukti

Hello folks!

I guess time really does fly when you are having a blast … I’d like to take a minute to share some memories from my weekend getaway to Pondok Kopi Umbul Sido Mukti. It has been my dream to go to a place where I’ll be looking metro’s busy city in a different way — city lights overlooking for short — and to lie down in a grass land, gaze the open skies and wait for shooting stars.

The best nights are usually unplanned, random and spontaneous. Agreeee!!

So to take away stress from working in the busy city, I packed my stuffs to my bag, then I met up with Tim Manggis (Iting, Opank, David, Rizky, and Iin). We left our homes about 10.00 pm in the night, and then we went to coffeshop until 3.00 am. Anyway, at around 3:30 am, after being awake for several hours we reached the destination. Here we go people!

It was absolutely pitch dark, so we need to rely on torchlights. Our next worry was waiting till sunrise in the blazing cold without freezing to death. But somehow we managed and it was worth it. Fyuuuh

Check out the pretty city lights!

IMG_20150907_151812 Continue reading