Writer’s Block is Frustrating

Hello Everyone,

It’s been about a week since my last post. I’ve been wanting to write something, but every time I sit down at the computer I can’t think of anything. I keep writing a sentence or two and then deleting it. Even now, I’m finding it hard to figure out exactly where this post is going.

I’ve never been very good at handling writer’s block. I always sit there for a good while, before giving up and going off to do something else. That is actually one of the things I love about having this blog. It forces (in a way) me to write. I feel an obligation to write at least once a week (and yes I am aware that doesn’t always happen, but life can be busy). I believe that this expectation I’ve put on myself has helped me learn how to get past writer’s block. Continue reading

Testing, testing… 1,2,3. Hello February?

This is more a reminder for me than an update for anybody else. Life is pretty hectic at the moment and I need to remind myself that I also have this blog.

Let’s be honest some days you just aren’t feeling it we just don’t have it in us to kill it and really who says we have to? We were not created to be constantly seeking, doing, searching or forcing. There is no shame in wanting and needing a break. sometimes your soul absolutely deserves it.

There will always be a time when you feel like shit, when your energy will be depleted; when you will revel in feeling sorry for yourself ;  when you literally may want to set your entire life on fire and watch it burn. Do you think having these moments or thoughts makes you a bad person? They sure as hell do not.

There really is nothing sexy or appealing about perfection. Own your energy, revel in your mess. Do the very best with whatever you are given. The world does not need you picture perfect and and prim and proper. The world needs your rawness, the uncut and unedited version. Continue reading

Break The Rules

*Warning this post may contain moments of rambling. My thoughts decided to have a tennis match in my head today. LOL

Sometimes in life, you have to disobey the rules. Now I don’t mean that laws that govern us and dictate how not to be a horrible human being. Although history has shown some of these same very rules, and laws have discriminated and disadvantaged several individuals. If that is not proof enough that we should not blindly follow certain rules,  I don’t know what is. I am specifically speaking about the ”rules ” as perceived by others.

Processed with VSCO with j5 preset

Now I must admit I am quite stubborn and do not take orders very well . Especially ones I do not agree with. Just ask my last two managers; Managers just love opinionated workers don’t they? Continue reading

6 Blogging Tasks You Can Do From Your Smartphone

Bedrest di rumah pasca keluar dari rumah sakit praktis membuat saya tak punya banyak pilihan aktifitas. Tidur, makan, ngecek socmed, dan nonton tv. Gitu aja terus. Sungguh membosankan bagi saya yang biasa beraktifitas padat. Tapi dari sini saya jadi terinspirasi untuk membuat tulisan soal blogging tasks yang dapat dimaksimalkan dari smartphone.

Seingat saya, sudah sering saya menulis seluk beluk blogging tapi belum pernah menulis soal yang akan saya bahas ini. Tentunya dalam hal ini saya tidak akan membahas langkah-langkah untuk ngeblog lewat smartphone (karena pasti sudah banyak yang bahas juga…hehehe).

Sebelum menjurus pada poin-poin blogging tasks yang bisa dilakukan lewat smartphone, ada hal-hal yang perlu saya jabarkan di sini terkait proses kreatif saya sebelum menerbitkan tulisan untuk blog. Bagi saya pribadi ada 3 langkah mendasar yang saya lakukan dalam proses ngeblog: Continue reading

I Miss Blogging, I Just Want to Write…

Hello everyone. How are you? Hope life treat you nice and steady. Almost one month since my last post and once in a while I really miss blogging. Life have been pretty busy for me since I become a housewife.

It seems like all I have been doing lately in the blogging world is making corrections! I miss blogging, I just want to write… This has not been easy. I did it. You can do it. But it wasn’t easy. I have enough experience to write a complete blog post on that, so we won’t go into detail today. I just want to post something …

But, the past few months I have been so empty, so dry, so in need of renewal…

So, I am really hoping to blog like I used to. When I read blogs like so many others, I realize that I want to be like that again. Just some thoughts…

So much to say, yet so little time I have. See you on my next post ( not sure when..hehe).

Happy long weekend. Happy holiday peeps 🙂

Signing off, Heni.

 

Establishing A Writing Routine

Just like most of us, I love writing with my heart and soul. But it seems to be getting harder for me to keep myself in the writing flow as I get older. I was that kid that wrote notebooks and notebooks full of stories about fictional characters. It was my favorite thing to do.

Nowadays, I lose my inspiration and writing flow more easily. It’s one of the reasons I decided to blog. If I don’t write I get stuck. I start asking myself stupid questions like ‘Is my writing good enough?’ and ‘Is this subject I want to write about interesting enough?’ While in real life, the fear of failing at ‘being a good writer’ shouldn’t matter, or at least should not hold me back. Continue reading

Ini Cara Saya Menghasilkan Uang Lewat Blog

Pic from here

Pic from here

Apabila ada yang bertanya-tanya kenapa postingan blog saya kadang bahasa Inggris, kadang bahasa Indonesia, kadang bahasa Prancis, ya ini salah satu alasannya. Target pembaca saya bukan cuma orang Indonesia, niatnya syh begitu agar potensi traffic blog saya juga besar juga. Pengennya syh nulis full pake bahasa Inggris, tapi kadang masih susah banget dan butuh usaha yang lebih. Selain itu saya sadar bahwa bahasa bukan satu-satunya faktor utama, tapi lebih ke konten blog kita dengan sasaran target yang tepat.

Mudahnya akses internet saat ini memungkinkan semua orang untuk mendapatkan penghasilan lewat jalur online, salah satunya adalah blog. So..Today’s blog dives into making money as a small/medium-sized blogger. I list 4 ways you can make money with your own blog!

Tapi sebelum kita membahas 4 cara tadi, perlu saya ingatkan di sini bahwa menghasilkan uang lewat blogging bukanlah cara instan jadi kaya raya. Okelah kalo di luar sana ada yang penghasilannya 8 milyar per bulan seperti Arianna Huffington si empunya The Huffington Post dan masih banyak lagi. Teman saya pun ada yang penghasilannya dari ngeblog justru lebih besar dari penghasilannya sebagai PNS. Continue reading

Instagram, A Challenge For Those Who Has A Real Web Blog

17-01-05-16-41-11-616_deco-01
Blog vs. Instagram? Don’t get me wrong; I love Instagram as much as everyone else, and it’s definitely my #1 social media obsession, but I never considered that it could be on the same playing field as a blog. I like to think that Instagram compliments my blog but can never replace it.

My Instagram photos are a little more relaxed and brings readers further into my life. When I follow a blogger, I always look to follow their Instagram pages as well. It’s usually a good daily way to keep up with them.

Sometimes I have this weird & confusing feeling/questioning of, Is anyone even reading? Continue reading

Non, Mon Blog N’est Pas Mort !

purple

Je tiens à m’excuser auprès de mes lecteurs pour n’avoir rien publié depuis le 8 juillet mais d’une part, j’ignorais que mes articles intéressaient encore du monde (si, si, merci beaucoup de me suivre).

Mort, mort… d’accord il respire encore, et puis même agonisant, moi je l’aimerai encore, parce que lire & écrire, comment vivre sans ? Mais soyons lucide, les réseaux sociaux sont objectivement plus faciles d’accès que les blogs. Instagram, ça tient dans la poche, et il suffit d’un pouce pour shooter/partager des instants de vie avec sa communauté…Pourtant, l’esprit du blog – esprit es-tu là ?! LOL Continue reading

SkateRoll Magazine, Sebuah Lahan Baru Mengais Pengalaman

Jika ada yang bertanya kenapa akhir-akhir ini saya jarang posting di blog, maka inilah jawabannya.

Puji syukur akhirnya majalah yang sempat tertunda peluncurannya ini bisa dipublikasikan edisi perdananya pada bulan April 2016. Ini dia dengan bangga kami persembahkan SKATEROLL MAGAZINE 1st Skating & Rolling Sports Magazine in Indonesia’.

skateroll cover april

 

Untuk edisi April (Perdana) ini di Rubrik MVP ada cover story dari Tasya Putri Setiabudiawan, liputan Inline Speed Skating World Championship 2015, komunitas Velocity dari kota Kupang, liputan ice hockey Lion City Cup 2016 Singapore, liputan Short Track ISU Tri-Series 2016, dan masih banyak lagi liputan-liputan menarik lainnya di edisi perdana ini. Intinya syh kami lebih memaparkan seputar dunia skating dan rolling, sebagai ajang perkenalan juga bagi yang masih awam. Karena bisa saja pembaca kami bukan hanya orang-orang yang bergelut di dunia skating dan rolling kan? Continue reading