Confidence is not for sale !

Selamat malam!

Postingan kali ini terinspirasi dari beberapa hal kecil yang saya jumpai hari ini. Saat sedang berselancar di dunia maya mencari inspirasi untuk skripsi ternyata saya menemukan sebuah berita yang memang sudah agak lama, tapi cukup menggelitik pikiran saya untuk menjadikannya sebagai bahan tulisan blog. Ok., this is it! VILA launched a really cool campaign ‘CONFIDENCE IS NOT FOR SALE’, which is all about having confidence and being true to who you are. The young, fashion-conscious woman who is not afraid to show her femininity and sensuality, but is equally aware that, even after tripping over the catwalk, YOU just PICK UP YOUR STILETTOS and KEEP GOING! WOW i like that!

Source: Pinterest

Source: Pinterest

Myself have been, and still am in some ways, quite a shy person. Back in school I was pretty quiet and let others have the limelight, partly because I didn’t like the way I looked. Even though I was doing well, I hated being there and couldn’t wait to get away. Since I started going to college, making friends with like minded people and doing something I really enjoyed, I came out of my shell and found my passion, so to speak. Mega cheesy, I know. Then going to uni and starting this blog was when I think I realised who I was, what I wanted to achieve and since then my confidence has grown. I guess it’s all about growing up, accepting who you are and making the most of it.  Right?

Jadi inget deh beberapa sosok wanita Indonesia yang tetep pede apapun penampilan dia, sebut saja Melly Goeslaw, Oki Lukman, Asri Welas de el el. Mereka pede dan berkarakter. Itu yang harus dipupuk pada generasi muda Indonesia yang semakin ke sini semakin kehilangan jati diri aja. Jangan malah terjebak pada tren mode yang berkembang. Boleh-boleh saja mengikuti, tapi tetap sesuaikan dengan pribadi masing-masing. Bukannya malah memaksakan hal-hal yang kurang pas agar jadi pas.

S’il y a bien quelque chose que j’ai appris de blogging, c’est que la mode est un jeu, et que non, le ridicule ne tue pas, au contraire ! Parce que la mode, avant tout, c’est un jeu dont on s’approprie les règles ! Petit à petit, on apprend à se détacher du « qu’en dira-t-on », on fonctionne au coup de coeur tout en sachant ce qui nous va, et forcément, on se sent bien dans sa peau.

« Confidence is not for sale ! » qui est un véritable hymne à ce que je défends sur le blog : avoir son propre look et surtout, se sentir bien dans ses baskets ! C’est vrai que si on se sent bien dans ses baskets, on se sent bien tout court. C’est quand même le plus important et puis ce qu’en pensent les autres, on s’en moque. Chacun sa mode, chacun son style. Les goûts et les couleurs ça ne se discute pas. 😀

Advertisements

Lykke Li, diva parmi les divas de l’électro pop-suédoise

Selamat siang! Hallo everyone, a short update before boci-boci alias bobo ciang. haha…maklum bulan ramadhan, tidur kan jga ibadah kan? Okai kali ini saya akan sedikit curhat tentang penyanyi yang lagi mencuri hati saya. Voila…

Lykke Li, is a Swedish singer-songwriter. Her music often blends elements of pop, indie rock and electronic; various instruments can also be found in her songs, including violins, synthesizers, tambourines, trumpets, saxophones and cellos. (source: Wikipedia)

This Swedish singer is amazing. I love all of her music. Vous me direz pourquoi elle est pas une autre? Eh bien tout simplement parce que Lykke Li c’est juste la fille parfaite. En plus d’être jeune, belle (vraiment BELLE) et doté d’un sens du style à tuer, la demoiselle a une voix incroyable et crée des mélodies qui mêle à la perfection son électro et son instrumentale. Hmm…kalo ingin tahu kenapa saya bisa suka banget harus coba dengerin lagu-lagunya deh. Dengar, nikmati, dan rasakan. Pasti setelah itu bisa merasakan keunikan dari karakter musik dan suara si Lykke Li. Thanks banget nyh buat @ovoval yang sudah gag sengaja meracuni saya pas maen ke kosnya, hehe …biasanya diracuni lagu-lagu dugem yang terlalu hard buat saya.

Nyh beberapa lagunya yang saya suka, selamat menikmati 🙂

Have a nice day, peeps!